A London stay with history, style and a great location for Young's

Fusion By Design have been involved for a number of years with different design elements at the Brook Green Hotel, our most recent is the full refurbishment of the ground floor, basement and garden.

THE BRIEF

The Brook Green Hotel is a relaxed, dining and drinking venue in West London. Our most recent brief for this project was to restore the charm and warmth. With an existing dramatic basement bar called Smith’s and rooms above, the recently refurbished ground floor spaces are influenced by the four blue plaques of Brook Green and their classic pursuits of music, writing and art.

THE DESIGN

The dining room echo’s a continental brasserie; soft, stylish and inviting with a modern atmosphere. A new kitchen pass has been provided which brings theatre to the space. Surrounded by a bespoke musical themed frieze, the button back fixed seating sits in front of mirrored wall panels’ with the fluted seat back’s in leathers and linens. A chevron oak floor compliments the marble of the kitchen pass area. The monochrome of writing paper inspires the tiled floor areas and the artwork of the dining room.

Relaxed and comfortable, the bar provides a variety of seating options; window seating to watch the world go by; mid height stools in front of the bar counter and a mixture of fixed and loose seats. With accent fabrics in Silver Studio style prints, synonymous with Brook Green and one of their contemporaries, William Morris.

The original back bar was stripped back to the original timbers, the bar front is painted in a contrasting deep ruby and the bar counter is bold and beautiful. A newly formed area adjacent to the bar has an exposed brick wall and elements of hanging faux planting, bringing the greenery of ‘Brook Green’ inside.

Smart and inviting the newly formed reception area features wall panels and geometric wallpapers echoing the rooms of the hotel above. The new reception counter is styled on a Gustavian dresser unit inspired by the local composer Gustav Holst.

The rooms above are more contemporary in nature, with bold wallpaper and strong colours and fabrics.